diumenge, 27 de gener del 2008

Pradilla de Ebro

Pradilla de Ebro

Escrito por: jpolinya el 27 Ene 2008 - URL Permanente

Avui hem estat a Pradilla de Ebro , dinant amb uns amics. Hem preparat un arròs al forn, plat que no coneixien: tot el món quan veu arròs preparat per valencians pensa en paella.

El poble, una preciositat. Una torre inclinada que em recorda les falles, els dibuixos de Pumby, els dissenys de Mariscal.

Una xopera a la vora de l'Ebre, immensa.

Un torre inclinada a l'església que fa que recordem/oblidem Pisa.

I una menuda, Jimena, que desenfocava tot el que no fos ella.

Un dia així em retorna a l'humanitat, em fa oblidar jutges, eleccions, polítiques, cançons (com deia ma mare), em reconcilia amb mi mateix.

Aquí hi podeu veure algunes fotos

Pradilla de Ebro

2 comentaris:

julio navarro ha dit...

28-01-2008

f-menorca dijo

L'arros al forn es un plat que falta al meu repertori. M'han parlat molt be, pero la unica vegada que el vaig provar, era infumable. El va fer un valencià que es pensava que nomes per ser d'aquella terra, sabia fer tot tipus d'arros. Si pot enviarme la recepta, molt be.

julio navarro ha dit...

29-01-2008

jpolinya dijo

Bé, pren nota del que fem a casa.

Arròs. El mesurem amb tasses mitjanes de cafè, per poder controlar bé l'aigua.

Aigua, pràcticament el doble. Per exemple, si hi posem 5 tasses d'arròs, 9 d'aigua.

Una llesca de cansalada viada (entreverada li diem a València), quan més magra millor, i no gaire fina, per persona. Amb cotna i tot. Reserva'n una per tallar-la a trossets per al sofregit.

Una llesca o dues de patata per persona

Mitja tomata per persona

Una botifarra de ceba per persona. Quan estem fora de València, solem comprar-la a Mercadona, de les de Requena o Utiel.

Un grapat de cigrons. Si no vols tenir-los a remulla tota la nit, els pots usar de pot, directament.

Una cabeça d'alls sencera. Se sol posar al mig de la cassola.

La cassola, plana de fang. Però si no en tens, nosaltres l'altre dia el vam fer amb cassola de pyrex y ens va sortir bo.

Primer, amb uns allets, tomata i la llesca de cansalada a trossets fem un sofregit.

Hi posem l'arròs i el saltegem una mica en aquest sofregit.

Hi posem els cigrons

Ho distribuïm per la cassola.

Distribuïm per la superfície les llesques de cansalada, les mitges tomates (cap amunt), les botifarres de ceba, les llesques de patata, i al centre de la cassola "la perdiu": la cabeça d'alls.

Hi posem l'aigua. Una mica de pebre roig dolç, uns brins de safrà, sal i posem la cassola al forn ben calent durant uns quaranta minuts.

Normalment a l'hora de menjar-nos-ho, mesclem l'arròs, amb la botifarra i la tomata, com ho fem amb l'arròs a la cubana.

Bon profit!

Ja em diràs.